خالق ساخته جنجالی گرت ادواردز
خالق یک فیلم علمی تخیلی هیجان انگیز و اکشن آمریکایی که سرو صدای بسیاری به پا کرده است . احتمالا شما هم این روزها از دوستان، همکاران یا نزدیکان خود این جمله رو شندیده باشید، کریتور رو دیدی؟ خالق یا Creator جدیدترین اثر گرت ادواردز، فیلمساز با استعداد فیلم های علمی تخیلی است.
خالق، یک فیلم اکشن علمی تخیلی آمریکایی دیگر است که شما را درتمام لحظات با تخیلات نویسنده و کارگردان به خوبی همراه خواهد کرد. ادواردز با شهرتی که در ساخت فیلم های علمی تخیلی دارد با آثار قبلی خود، از جمله «گودزیلا» (2014) و «روگ وان: داستانی دیگر از جنگ ستارگان» (2016) با ساخت خالق به خوبی توانسته با بیننده ارتباط برقرار کند. در این مقاله به دنیای «خالق» می پردازیم و مروری هرچند کوتاه بر داستان فیلم ارائه خواهیم داد.
صفحه اطلاعات فیلم خالق
صفحه تماشای فیلم خالق
مقدمه ای بر “خالق”مروری کوتاه بر فیلم
این فیلم به کارگردانی و تهیه کنندگی گرت ادواردز با استعداد، از همان شروع فیلم نوید این را می دهد که مخاطبان را به سفری خارق العاده در دنیایی که زاده ذهن نویسنده است خواهد برد به نحوی که این دنیای غیر واقعی کاملا واقعی و قابل لمس باشد با نبردها و مضامین و رخ داد های قابل تامل. «خالق» با خط داستانی نوآورانه و جلوههای بصری خیرهکنندهاش، آماده است تماشاگران سینما را مجذوب خود کند و آنها را تا پایان فیلم مشتاق نگه دارد.
عوامل و بازیگران خالق
گرت ادواردز انگلیسی در زمان انتخاب بازیگران سلیقه منحصر به فردی دارد در فیلم خالق جان دیوید واشنگتن، جما چان، کن واتانابه، آلیسون جنی و.. به ایفای نقش پرداخته اند. بعد از شروع به تماشای فیلم اینکه تا چه میزان تاثیر انتخاب های دقیق ادواردز برای هر نقش در روند داستان تاثیر گذار بوده است برای شما مشهود خواهد شد و حس میکنید که این نقش کاملا برای این فرد ساخته شده است. و به خوبی تمامی شخصیت ها در روند فیلم با ذهن بیننده ارتباط برقرار می کنند.
فیلمساز – گرت ادواردز
گرت ادواردز، مغز متفکر «خالق»، فیلمساز مشهوری است که به خاطر دیدگاه منحصر به فرد او در نوسندگی و فیلم سازی و داستان سرایی های قانع کننده اش شناخته شده است. ادواردز که اهل انگلستان است، کار خود را با کار در ساخت جلوههای بصری آغاز کرد، که به او اجازه داد تا تجربه بسیار ارزشمندی برای درک جزئیات صحنه های فیلم و درک پیچیدگیهای فیلمسازی داشته باشد. اشتیاق او به داستان سرایی او را به سمت کارگردانی سوق داد و موجب شد به سرعت به دلیل ایده های خلاق ذهنی و توانایی او در خلق جهان های تخیلی اما خیره کننده در سینمای علمی تخیلی صاحب سبک منحصر به فرد خود شود.
آثار قابل توجه قبلی توسط گرت ادواردز
گرت ادواردز قبل از ساخت فیلم «خالق» با آثار قبلی خود تأثیر قابل توجهی در صنعت سینمای علمی تخیلی بر جای گذاشته است. با ساخت “گودزیلا” سال 2014، ادواردز جان تازه ای بر پیکر این هیولای محبوب دمید و فیلمی مهیج و از نظر بصری تأثیرگذار را ارائه کرد که تماشاگران در سراسر جهان را به وجد آورد. او همچنین فیلم مستقل «جنگ ستارگان»، «روگ وان: داستانی از جنگ ستارگان» را در در سال 2016کارگردانی کرد که قدرت و توانایی او را برای خلق لحظات حماسی به اثبات رساند.
خلاصه داستان “خالق“
مثل بسیاری دیگر از فیلم های علمی تخیلی داستان «خالق» در آیندهای نه چندان دور اتفاق میافتد. در دنیایی که پیشرفتهای فناوری به سطح بیسابقهای نسبت به قبل رسیده است. ماجرای داستان در سال 2055 زمانی که یک هوش مصنوعی کلاهکی هسته ای را بر فراز لس انجلس کایفرنیا منفجر می کند آغاز میشود.
طبق معمول این روزهای سینمایی آسیای شرقی در برابر امریکایی است که قرار است بشریت را نجات دهد. بیایید صادقانه باهم صحبت کنیم. تا زمانی که شوروی کشوری قوی بود همیشه سمتی از دنیا که خلاف صلاح بشریت کار میکرد شوروی بود. فیلم خیلی خیلی قدیمی نوستراداموس رو دیدید ؟ شرق جدید قدرت سیاسی و اقتصادی نوظهوری است که در دنیا واقعی برخلاف بسیاری از سیاست های غرب قدیمی عمل میکند. خب زمان آن رسیده که در ضمیر ناخودآگاه بیننده به آن حمله کنند.
در خالق شرق جدید با وجود حمله این هوش مصنوعی خودآگاهی پیدا کرده همچنان با آن موافق است در اصل داستان از اینجا شروع می شود.
چرا باید خالق را ببینید
«خالق» با مفهومی رویایی شروع شد که هدف آن کشف مفاهیم اخلاقی و پیامدهای فناوری پیشرفته بود. گرت ادواردز با الهام گرفتن از بحث های روز دنیای واقعی پیرامون هوش مصنوعی، داستانی را ساخت که نه تنها سرگرم کننده است، بلکه باعث تفکر و تأمل بیشتر خواهد شد.
هرچند پیش از این کارگردانان بسیاری در آثار برجسته خود به طغیان هوش مصنوعی و تهدید نسل بشر پرداخته اند. اما خوب این داستان تکراری را از دید ادوارز دیدن نیز زیباست!!!
در سرتاسر «خالق»، بینندگان با پیچشهای داستانی و چالش های شگفتانگیزی مواجه میشوند که درک آنها از هوش مصنوعی و انسانیت را به چالش میکشد.